David Beckham tekende in 1991 een contract bij Manchester United en maakte daar in 1995 zijn debuut. Het jaar daarop hielp hij Manchester, samen met Ryan Giggs aan de beker en de landstitel in Engeland. In het seizoen 1998/99 was hij een belangrijk onderdeel van het team dat de “treble” binnenhaalde: het landskampioenschap, de beker en de Champions League. Beckham speelde 397 wedstrijden voor United, hij scoorde 86 keer.

Op 17 juni in 2003 tekende David Beckham bij Real Madrid dat hem voor iets minder dertig miljoen euro van Manchester overnam. Niet alleen de voetballende kwaliteiten, maar ook het merk ‘David Beckham’ verhuisden mee naar Madrid.  In het eerste seizoen haalde Beckham niet het niveau bij Real Madrid dat iedereen van hem gewend was uit de tijd van Manchester United.

Beckham is sinds 1996 international voor het nationale elftal van Engeland. In 2008 heeft Beckham 107 wedstrijden voor Engeland gespeeld, waarvan meer dan 1/3 als captain. In deze wedstrijden heeft hij 17 maar liefst goals gemaakt. Voor de eerste interland na het toernooi wat een oefenduel tegen Griekenland was werd hij niet opgenomen in de wedstrijdselectie dat leek erop dat zijn mooie en succesvolle interlandcarrière over was. Na ongeveer een jaar maakte David Beckham toch zijn rentree in de nationale ploeg in een wedstrijd waar de tegenstander Brazilië was.

beckham

 

Hier onder een filmpje met de beste en mooiste spelmomenten maar ook goals en assists van de wereldster uit Engeland.