Bent u op zoek naar de mooiste aandelen voor 2024? In ons overzicht vindt u onze beleggingstips voor het nieuwe jaar. De beste aandelen met de mooiste/beste kansenHier zijn echter enkele algemene sectoren en thema’s die aantrekkelijk kunnen zijn voor groeibeleggingen:

  1. Technologie: Bedrijven in de technologiesector, zoals software-ontwikkelaars, cloud computing-bedrijven en technologische innovators, kunnen groeikansen bieden.
  2. Duurzaamheid en Hernieuwbare Energie: Met de groeiende aandacht voor duurzaamheid kunnen bedrijven die actief zijn in hernieuwbare energie, groene technologie en milieuvriendelijke oplossingen aantrekkelijke groeimogelijkheden hebben.
  3. Gezondheidszorg en Biotechnologie: De vergrijzing van de bevolking en voortdurende medische vooruitgang maken de gezondheidszorg- en biotechnologiesectoren potentieel lucratief.
  4. E-commerce: Met de verschuiving naar online winkelen kunnen bedrijven in de e-commerce-sector blijven profiteren van groeiende consumententrends.
  5. Fintech (Financiële Technologie): Innovatieve financiële dienstverleners die gebruikmaken van technologie, zoals mobiele betalingen, blockchain en online bankieren, kunnen aantrekkelijke groeimogelijkheden bieden.

1. ASML Holdings (ASML)

Hoewel veel beleggers misschien bekend zijn met halfgeleiderbedrijven zoals Intel en Nvidia, zullen niet veel mensen hebben gehoord van het Nederlandse bedrijf ASML Holdings. Volgens halfgeleideranalisten van Bain &Co is “ASML absoluut cruciaal voor het hele halfgeleiderecosysteem.”

Het bedrijf werd opgericht in 1984 en heeft meer dan 37.500 werknemers en een marktkapitalisatie van EUR 220 miljard. ASML Holdings is het enige bedrijf ter wereld dat in staat is om de complexe machines te maken die nodig zijn om ‘s werelds meest geavanceerde chips te produceren. Elke machine kost bijna $ 140 miljoen, heeft meer dan 100.000 componenten en neemt vier jumbojets mee om te verzenden.

De machines van ASML hebben de mogelijkheid om kleine vormen op siliciumvormen te maken. Hoe klein hebben we het over? Tot 13,5 nanometer! ‘S Werelds grootste chipmaker TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) heeft de EUV-machines van ASML gebruikt in Apple iPhones met meer dan 10 miljard transistors op elke chip.

2. LVMH aandelen (MC)

Terwijl veel aandelensectoren in 2022 instortten, slaagden sommige sectoren erin om de macro-tegenwind van hogere inflatie en rentetarieven beter op te vangen. Een van die sectoren was de sector luxegoederen. Terwijl rijkere consumenten de neiging hebben om meer geïsoleerd te zijn van economische problemen, brengen luxegoederenbedrijven hun producten goed op de markt. 

Het grootste luxegoederenbedrijf is het in Parijs gevestigde LVMH (Louis-Vuitton Moet Hennessey). De 75 merken omvatten Louis Vuitton, Bulgari, Fendi, Hublot, Tiffany en anderen. Aangezien LVMH inkomsten genereert uit vijf verschillende categorieën (kleding, horloges en juwelen, wijnen en gedistilleerde dranken, parfums en cosmetica), worden ze als goed gediversifieerd beschouwd.

3. UnitedHealth Group (UNH) – Grootste zorgverzekeraar in de VS

Tegen het einde van 2023 gingen analisten van Goldman Sachs onder meer om in de gezondheidszorg en consumentenaandelen. Aandelen in de gezondheidszorg kunnen lastig zijn omdat ze extreem volatiel kunnen zijn, afhankelijk van hoe klinische onderzoeken verlopen. Een andere manier om te investeren in de gezondheidszorg is via de grootste zorgverzekeraar in de Verenigde Staten, UnitedHealth Group.

4. Amazon (AMZN)

Amazon was ooit het aandeel dat geen kwaad kon doen. Het was de leider in de groeistijl van beleggen. 2022 was echter een verschrikkelijk jaar voor Amazon. De beurskoers stortte meer dan 50% lager in ten opzichte van zijn recordhoogte in juli 2021. Nu het aandeel in 2022 voor het eerst sinds 2020 onder de $100 zakt, zijn veel analisten er steeds optimistischer over geworden.

Analisten wijzen op de investering in zijn cloud computing-dienst Amazon Web Services. De verschuiving naar e-commerce, cloud computing en streaming groeit exponentieel, waarin Amazon een belangrijke speler is.

5. Volkswagen

Volkswagen, een prominente Duitse autofabrikant, richt zich op het produceren van voertuigen voor de massamarkt. Dat blijkt uit de forse omzet, die in 2022 bijna €280 miljard bedroeg. Hoewel de omzet van het bedrijf de afgelopen jaren fluctuaties heeft ondergaan, is er een duidelijke opwaartse trend op de lange termijn, aangezien de omzet in 2011 zo een €219 miljard bedroeg.

Met een toekomstvisie wil Volkswagen in 2025 wereldleider worden op het gebied van elektrische voertuigen (EV’s). Deze strategische richting sluit aan bij de toenemende vraag naar elektrische auto’s en de dalende productiekosten als gevolg van technologische vooruitgang en schaalvoordelen.

6. ASR Nederland

ASR heeft eind 2023 een schikking getroffen met klanten over hun woekerpolissen. ASR trekt in totaal €300 miljoen uit om een einde te maken aan alle lopende procedures tegen zowel ASR als het overgenomen Aegon. Een bedrag van €250 miljoen zal eind 2023/begin 2024 worden verdeeld onder de aangesloten leden van de stichtingen die nog claims tegen ASR en Aegon hadden lopen. Beleggers en analisten reageren enorm enthousiast omdat het worstcasescenario van een veel hogere kostenpost was uitgegaan.

De belangrijkste boodschap tijdens de Capital Markets Day die ASR eind 2023 hield was dat de groep meer kosten denkt te kunnen besparen met de samenvoeging van alle onderdelen die het van Aegon heeft overgenomen dan verwacht. Waar eerder werd gemikt op €185 miljoen, wordt nu uitgegaan van €215 miljoen – ruim 10% meer! Het management gaf aan dat de integratie van de Aegon-onderdelen goed op schema ligt.

7. Unilever

Unilever is een krachtige onderneming die actief is in vijf segmenten: Schoonheid & Welzijn, Persoonlijke Verzorging, Huishoudelijke Verzorging, Voeding, en IJs. De nieuwe CEO, Hein Schumacher, lijkt de drijvende kracht achter de transformatie van de product- en merkenportfolio te zijn. Hoewel de derde kwartaalcijfers van 2023 licht tegenvielen, lijkt er wel weer een consistente strategie te zijn, wat zich in onze ogen zal vertalen in een koersstijging. De activistische belegger Nelson Peltz zal als een ekster ervoor zorgen dat het aandeel gaat schitteren, want dat is zijn werk en ultieme doel.

Unilever zag de autonome omzet in het derde kwartaal van 2023 met 5,2 procent stijgen, wat conform de verwachtingen was. De prijzen stegen iets meer dan verwacht (5,8% versus 5,2%). De volumes daalden met 0,6 procent, waar werd gerekend op een marginale stijging (+0,1%). Als gevolg van slecht weer in Europa en het afbouwen van voorraden in China had de ijsdivisie de wind vol tegen (volumes -10,1% versus verwacht -3,4%). Aan de andere kant presteerden de activiteiten met hogere marges beter dan verwacht. Wij denken dat unilever gaat knallen in 2024.

8. Kimball Electronics

Kimball Electronics is nog zo’n ondergewaardeerd groeiaandeel. Ook voor dit aandeel is er een aantal katalysatoren die voor explosieve rendementen kunnen zorgen. Het bedrijf profiteert van groei in de auto-industrie, gezondheidszorg en industrie, plus geografische productiediversificatie. Het aandeel is een perfect voorbeeld van een markt die zich laat leiden door korte termijn zorgen, zonder oog te hebben voor de krachtige lange termijn factoren.

In het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar steeg de omzet van Kimball Electronics met 33% op jaarbasis tot een recordbedrag van 496 miljoen dollar. De winst per aandeel steeg met 90% tot een recordhoogte van 0,76 dollar. De verwachting voor het hele boekjaar is dat de omzetgroei 4-7% zal bedragen, ondanks de macro-economische onzekerheden. Sinds de piek is het aandeel bijna 16% gedaald, terwijl de fundamentals van het bedrijf gezond zijn.

De koers-winstverhouding van het aandeel ligt op een bescheiden 11 keer. De winstgevendheid biedt kansen om de aandeelhouderswaarde te verhogen. Dat kan op diverse manieren, zoals dividenden, aandeleninkoop en fusies en overnames. Analisten zien een opwaarts potentieel voor het aandeel van 45% in het komende jaar.

9. TKH

Verder kijken in de fundamentals, is de interesse van Menno voor TKH helemaal gewekt: nog los van de veelbelovende activiteiten met prima groeivooruitzichten, is er een k/w van nog geen 14 voor 2023, een solide balans en het aangekondigde aandeleninkoopprogramma. TKH is een mooie dividendbelegging.

10. Crowdstrike

Ook op bedrijfsniveau echter ziet Crowdstrike terughoudendheid bij de klanten vanwege de potentiele economische teruggang. Het cybersecuritybedrijf biedt met zijn abonnementenprogramma Falcon namelijk een cloud-alternatief voor bekende software als McFee en Symantec. Minder economische groei betekent onder andere minder nieuwe bedrijven en nieuwe werknemers en dus ook minder nieuwe antivirussoftware-installaties.

Toch was er nog altijd meer groei dan verwacht en die groei is dus ook nog altijd heel hoog. Ook de cashpositie neemt toe, wat weer nieuwe overnames mogelijk maakt. Daarnaast is van belang dat het marktaandeel nog altijd (snel) toeneemt en dat een nieuwe deal met Dell het bedrijf een mooie entree biedt in het mkb.About The Author