Open AI groeit en bloeit! Veel omzet, nieuwe CPU’s, veel gebruikers en vaak in het nieuws. Wat zijn leuke feitjes? Hier is een top 10 van interessante weetjes over OpenAI:  1. Oprichting: OpenAI werd opgericht in december 2015 door Elon Musk, Sam Altman en anderen, met als doel om te zorgen dat kunstmatige intelligentie (AI) op een veilige manier de mensheid helpt.
  2. Missie: De missie van OpenAI is om ervoor te zorgen dat kunstmatige algemene intelligentie (AGI) — hoogwaardige AI die alle economisch nuttige taken beter kan uitvoeren dan mensen — de gehele mensheid ten goede komt.
  3. Open Source: Ondanks de naam, heeft OpenAI de meeste van zijn projecten onder niet-open source licenties uitgebracht om veiligheidsredenen, maar ze zijn begonnen als een volledig open-source bedrijf.
  4. GPT-reeks: OpenAI is vooral bekend vanwege de ontwikkeling van de Generative Pre-trained Transformer (GPT) serie, waarbij GPT-3 bijzonder populair is vanwege zijn vermogen om mensachtige tekst te genereren.
  5. DALL-E: Een ander fascinerend project van OpenAI is DALL-E, een AI-programma dat in staat is nieuwe beelden te creëren gebaseerd op tekstbeschrijvingen. Het kan bijvoorbeeld een afbeelding maken van een avocado-stoel, iets wat nog niet bestaat.
  6. Samenwerking met Microsoft: In 2019 kondigde OpenAI een exclusieve licentieovereenkomst met Microsoft aan, waarbij Microsoft $1 miljard investeerde in OpenAI om hun onderzoek en AI-technologieën te ondersteunen.
  7. ChatGPT: OpenAI lanceerde ChatGPT in 2022, dat interactief kan communiceren in gespreksstijl en kan reageren op gebruikersvragen met verrassend informatieve en contextueel relevante antwoorden.
  8. Veiligheidsfocus: Veiligheid is een kernonderdeel van het werk van OpenAI. Ze zijn toegewijd aan het ontwikkelen van AI op een manier die veiligheidsrisico’s minimaliseert door uitgebreid onderzoek en beleidsvoering.
  9. API’s: OpenAI biedt krachtige API’s voor ontwikkelaars, die bedrijven in staat stellen om de technologie van OpenAI te integreren in hun eigen producten en diensten.
  10. Toekomstige visie: OpenAI blijft zich richten op het creëren van geavanceerde technologieën die kunnen samenwerken met mensen, met het doel om wereldwijde problemen op te lossen en de levenskwaliteit wereldwijd te verbeteren.About The Author