Er zijn veel handige AI-apps beschikbaar voor contentmakers. Hier zijn enkele populaire opties:  1. Grammarly: Een tool voor het verbeteren van grammatica, spelling en stijl in je geschreven content.
  2. Hemingway Editor: Helpt bij het vereenvoudigen van complexe zinnen en het verbeteren van de leesbaarheid van je tekst.
  3. Canva: Maakt het eenvoudig om professioneel ogende afbeeldingen en grafische ontwerpen te maken met behulp van sjablonen en AI-gestuurde tools.
  4. Adobe Sensei (in Adobe Creative Cloud): Biedt diverse AI-aangedreven functies in Adobe-producten, zoals automatische beelduitsnede, kleuraanpassingen en objectherkenning.
  5. Wordtune: Een AI-gestuurde schrijfassistent die suggesties doet voor herschrijven en verbeteren van zinnen.
  6. Lumen5: Maakt het eenvoudig om video’s te maken van geschreven content met behulp van AI voor tekst-naar-video conversie.
  7. BuzzSumo: Analyseert trends en geeft inzicht in welke soorten content goed presteren op sociale media, wat kan helpen bij het plannen van je contentstrategie.
  8. Quillbot: Een AI-tool die helpt bij het herschrijven van tekst om het duidelijker en beter gestructureerd te maken.
  9. SurferSEO: Een tool die gebruikmaakt van AI om suggesties te doen voor het optimaliseren van je content voor zoekmachines.
  10. Vidyard: Biedt AI-gestuurde analyses en inzichten voor videocontent, zoals kijkersgedrag en engagement.

Deze apps kunnen verschillende aspecten van het contentcreatieproces vergemakkelijken en verbeteren, van het schrijven en bewerken van tekst tot het maken van afbeeldingen en video’s, evenals het optimaliseren van content voor zoekmachines en sociale media.About The Author