Hier is een lijst van de top 10 grootste bedrijven in AI op basis van verschillende factoren zoals omzet, marktkapitalisatie, en invloed in de AI-industrie:  1. Google (Alphabet Inc.): Google staat bekend om zijn uitgebreide AI-onderzoek en -toepassingen, zoals Google Search, Google Assistant en DeepMind.
  2. Microsoft: Microsoft heeft een sterke positie in AI met producten zoals Azure AI, Cognitive Services, en de integratie van AI in Microsoft Office en andere softwareproducten.
  3. IBM: IBM is een pionier in AI-onderzoek en -ontwikkeling met producten zoals Watson AI en IBM Cloud AI-services.
  4. Amazon: Amazon is sterk aanwezig in AI met Amazon Web Services (AWS) AI-services, Alexa AI en AI-gebaseerde verbeteringen in zijn e-commerceplatform.
  5. Facebook (Meta Platforms Inc.): Facebook investeert aanzienlijk in AI voor gegevensanalyse, gezichtsherkenning en AI-gestuurde inhoudsmoderatie op zijn platforms.
  6. Apple: Apple integreert AI in zijn producten en diensten, zoals Siri, machine learning in iOS en macOS, en gezichtsherkenning in iPhone en iPad.
  7. Nvidia: Nvidia is een toonaangevende leverancier van GPU’s voor AI-toepassingen, waaronder deep learning, zelfrijdende auto’s en datacenters.
  8. Alibaba: Alibaba heeft een sterke focus op AI-innovatie met producten zoals Alibaba Cloud AI-services, slimme logistiek en AI-gestuurde klantenservice.
  9. Tencent: Tencent investeert in AI voor gaming, sociale media, cloudservices en andere sectoren, waaronder slimme steden en gezondheidszorg.
  10. Baidu: Baidu is een toonaangevend AI-bedrijf in China, met AI-producten en -diensten zoals Baidu Brain, zelfrijdende auto’s en AI-gestuurde zoekopdrachten.About The Author