De “Harry Potter” filmreeks is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks geschreven door J.K. Rowling. De films hebben wereldwijd een grote schare fans en zijn bekend om hun magische avonturen, personages en verhaallijnen. Het beoordelen van de “beste” films kan subjectief zijn, aangezien smaak en voorkeur variëren van persoon tot persoon. Hier zijn echter enkele van de films uit de “Harry Potter” serie die over het algemeen goed worden ontvangen:  1. “Harry Potter and the Prisoner of Azkaban” (2004): Geregisseerd door Alfonso Cuarón, deze film wordt vaak geprezen vanwege zijn donkere toon en volwassener verhaal.
  2. “Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2” (2011): Dit is het laatste deel van de serie en wordt geprezen om zijn intense actie en het afsluiten van de verhaallijnen.
  3. “Harry Potter and the Goblet of Fire” (2005): Geregisseerd door Mike Newell, dit deel wordt gewaardeerd om zijn spanning en de invoering van het Toverschool Toernooi.
  4. “Harry Potter and the Sorcerer’s Stone” (2001): Dit is het eerste deel van de serie en het introduceert de magische wereld aan het publiek, waardoor het een nostalgische favoriet is voor veel fans.
  5. “Harry Potter and the Half-Blood Prince” (2009): Geregisseerd door David Yates, dit deel wordt geprezen om zijn karakterontwikkeling en diepere inzichten in de achtergrond van de personages.
  1. “Harry Potter and the Chamber of Secrets” (2002): Geregisseerd door Chris Columbus, dit is het tweede deel van de serie en volgt Harry’s avonturen in zijn tweede jaar op Zweinstein.
  2. “Harry Potter and the Order of the Phoenix” (2007): Geregisseerd door David Yates, dit deel richt zich op Harry’s strijd tegen de opkomende duistere krachten en de vorming van ‘De Strijders van Perkamentus’.
  3. “Fantastic Beasts and Where to Find Them” (2016): Dit is een spin-off filmreeks die zich afspeelt in hetzelfde tovenaarsuniversum, maar dan in een andere tijd en met andere personages. Het is geregisseerd door David Yates.
  4. “Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald” (2018): Dit is het tweede deel in de “Fantastic Beasts” reeks, waarin het verhaal zich verder ontwikkelt rond de duistere tovenaar Gellert Grindelwald.
  5. “Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore” (2022): Dit is het derde deel in de “Fantastic Beasts” reeks en wordt zeer verwacht door fans van het tovenaarsuniversum.About The Author