Hieronder een lijst met meest gebruikte & veelgebruikte pokerstrategieën die spelers over het algemeen toepassen. Ook een lijst met tips en hulp om te winnen bij het spel van poker. 1. Start handselectie: Kies verstandig welke handen je speelt, en speel vooral premiumhanden zoals hoge pocket pairs en sterke azen agressiever dan minder sterke handen.
 2. Positiespel: Begrijp de waarde van je positie aan de pokertafel en pas je inzet- en speelstijl aan op basis van waar je zit.
 3. Bluffen: Bluf op de juiste momenten om tegenstanders te misleiden en ze uit de pot te dwingen.
 4. Pot odds en implied odds: Leer hoe je de kansen kunt berekenen en gebruik ze om te beslissen of je een hand moet spelen of folden.
 5. Lees je tegenstanders: Let op de speelstijl en de gewoonten van je tegenstanders en probeer te achterhalen welke kaarten ze hebben.
 6. Handsterkte: Begrijp de rangorde van pokerhanden en pas je strategie aan op basis van de sterkte van je hand.
 7. Agressie: Wees bereid om agressief te spelen, vooral als je denkt dat je de beste hand hebt, om de pot op te bouwen.
 8. Geduld: Wees geduldig en wacht op goede kansen, vooral in toernooien waar overleven belangrijk is.
 9. Blinds en antes: Pas je speelstijl aan op basis van de hoogte van de blinds en antes, vooral in toernooien.
 10. Table image: Beheer je tafelbeeld om tegenstanders te beïnvloeden en hun beslissingen te beïnvloeden.
 11. Stealing blinds: Profiteer van de blinds en antes door agressief te stelen als de situatie dit toelaat.
 12. Bankroll management: Beheer je geld zorgvuldig en speel met een bankroll die je je kunt veroorloven te verliezen.
 13. Tafelselectie: Kies tafels en spelers met wie je wilt spelen op basis van hun vaardigheidsniveau en speelstijl.

Dit zijn enkele basisstrategieën, maar er zijn veel meer geavanceerde concepten en strategieën die je kunt leren naarmate je meer ervaring opdoet in poker. Het is belangrijk om te begrijpen dat poker een spel is dat voortdurend evolueert, en dat succes afhangt van het vermogen om je aan te passen aan verschillende situaties en tegenstanders. Het is nuttig om pokerboeken te lezen, trainingssites te gebruiken en te oefenen om je vaardigheden te verbeteren.

 1. C-betting: Continuation betting is het inzetten na de flop, zelfs als je de flop niet hebt geraakt. Dit kan je hand verbergen en druk uitoefenen op tegenstanders.
 2. Semi-bluffen: Semi-bluffen is het inzetten met een hand die nog niet compleet is, maar wel potentie heeft om te verbeteren (zoals een flush- of straight-draw). Als je gecalled wordt, heb je nog steeds kans om te winnen.
 3. Check-raise: Dit is een techniek waarbij je eerst checkt en dan verhoogt nadat een tegenstander heeft ingezet. Het kan worden gebruikt om tegenstanders te verwarren en de pot te vergroten.
 4. Hand lezen: Probeer de handen van je tegenstanders te achterhalen op basis van hun acties en inzetpatronen. Dit stelt je in staat om betere beslissingen te nemen.
 5. Pot control: Beheer de grootte van de pot, vooral als je een marginale hand hebt. Dit kan helpen om verliezen te beperken en minder risico te lopen.
 6. Floaten: Floaten is het bellen van een inzet op de flop met een zwakkere hand met als doel je tegenstander later te verslaan met bluf of door je hand te verbeteren.
 7. Isoleer zwakke spelers: Als je een sterke hand hebt, probeer dan zwakke spelers te isoleren door agressief in te zetten om heads-up te komen.
 8. Raisen voor bescherming: Raisen met een sterke hand om te voorkomen dat tegenstanders goedkoop een draw krijgen.
 9. Multi-streetspel: Denk niet alleen aan de huidige straat, maar ook aan hoe je de hand wilt spelen op toekomstige straten, vooral in Texas Hold’em.
 10. Handranges: Werk met handranges in plaats van specifieke handen, en overweeg wat voor soort handen je tegenstanders zouden kunnen hebben.
 11. Geduld in toernooien: In toernooipoker is geduld vaak de sleutel. Wacht op goede kansen en probeer chips te vergaren zonder onnodige risico’s te nemen.
 12. Verander je spel: Wees bereid om je strategie aan te passen aan de tafel, je tegenstanders en de situatie. Een rigide aanpak kan je kwetsbaar maken.
 13. Mentale beheersing: Houd je emoties in bedwang en laat je niet meeslepen door frustratie of overmoed.

Dit is slechts een kleine selectie van de vele poker strategieën die spelers kunnen toepassen. Poker is een diepgaand spel waarbij je voortdurend kunt leren en verbeteren, en het begrijpen van de nuances van het spel is essentieel voor succes. Het is belangrijk om geduldig te zijn en je vaardigheden te ontwikkelen naarmate je meer ervaring opdoet.

Top 10 met beste pokerboeken

De kwaliteit van pokerboeken kan sterk variëren, afhankelijk van je ervaringsniveau en het type poker dat je speelt. Hier zijn tien populaire pokerboeken die gewaardeerd worden in de pokercommunity:

 1. “Harrington on Hold ’em” door Dan Harrington – Dit boek, een serie van drie delen, behandelt Texas Hold’em toernooipoker en wordt beschouwd als een van de beste reeksen boeken over het onderwerp.
 2. “Super System” door Doyle Brunson – Dit klassieke boek behandelt verschillende pokervarianten en is een waardevolle bron voor zowel beginners als gevorderde spelers.
 3. “The Theory of Poker” door David Sklansky – Dit boek introduceert belangrijke concepten in pokerspeltheorie en strategie en is een must-read voor serieuze spelers.
 4. “Every Hand Revealed” door Gus Hansen – In dit boek onthult Hansen zijn denkproces en strategieën tijdens het winnen van het Aussie Millions Main Event.
 5. “Kill Everyone” door Lee Nelson, Tysen Streib, en Kim Lee – Een gids voor toernooipokerspel, waarin moderne strategieën en technieken worden behandeld.
 6. “Small Stakes No-Limit Hold’em” door Ed Miller, David Sklansky, en Mason Malmuth – Ideaal voor spelers die micro- en lage limieten spelen, dit boek biedt waardevolle inzichten in No-Limit Hold’em.
 7. “Professional No-Limit Hold’em” door Matt Flynn, Sunny Mehta, en Ed Miller – Een uitgebreide gids voor No-Limit Hold’em, inclusief diepgaande besprekingen van geavanceerde concepten.
 8. “The Mental Game of Poker” door Jared Tendler – Dit boek richt zich op de psychologie van het pokerspel en hoe je mentaal sterker kunt worden als speler.
 9. “Applications of No-Limit Hold’em” door Matthew Janda – Een geavanceerd boek dat diep ingaat op de wiskunde en strategieën achter No-Limit Hold’em.
 10. “Moorman’s Book of Poker” door Chris Moorman – Geschreven door een van de meest succesvolle online pokerspelers, biedt dit boek inzicht in online toernooipoker en strategie.

Video over top 5 extreme poker moments in HistoryAbout The Author