Het bepalen van de “beste” beleggingen hangt af van verschillende factoren, waaronder je financiële doelen, risicobereidheid, investeringshorizon en marktomstandigheden. Het uitsmeren (spreiden) van je beleggingen is altijd de beste optie om het risico tot verlies tegen te gaan. Wat zijn nu de beste type beleggingen?

Hier zijn 10 populaire beleggingstypen die vaak worden overwogen vanwege hun diversificatievoordelen, rendementspotentieel en risicoafweging:  1. Aandelen: Beleggen in individuele aandelen of aandelenfondsen geeft je een eigendomsbelang in een bedrijf en biedt de mogelijkheid tot groei door waardestijging en dividenduitkeringen.
  2. Obligaties: Obligaties zijn leningen aan overheden of bedrijven waarvoor je rente ontvangt en aan het einde van de looptijd het geleende bedrag terugkrijgt.
  3. Exchange-Traded Funds (ETF’s): ETF’s zijn beleggingsfondsen die op de beurs verhandeld worden en een breed scala aan activa volgen, zoals aandelen, obligaties, grondstoffen of een index.
  4. Onroerend goed (vastgoed): Investeer in fysiek vastgoed (huizen, appartementen, commerciële gebouwen) of via vastgoedbeleggingsfondsen (REITs) die in vastgoedportefeuilles beleggen.
  5. Grondstoffen: Beleggen in grondstoffen zoals goud, zilver, olie of landbouwproducten als een hedge tegen inflatie en economische onzekerheid.
  6. Mutual Funds: Beleggingsfondsen zijn beheerde portefeuilles van aandelen, obligaties of andere activa, beheerd door professionals.
  7. Cryptocurrencies: Beleg in digitale valuta’s zoals Bitcoin en Ethereum, maar wees bewust van de volatiliteit en risico’s die gepaard gaan met deze opkomende markt.
  8. Pensioensparen: Investeer in pensioenfondsen of individuele pensioenrekeningen om je financiële toekomst op te bouwen.
  9. Sparen: Hoewel geen traditionele belegging, is sparen een veilige optie om geld opzij te zetten en rente te verdienen met minimale risico’s.
  10. Peer-to-peer lending: Leen geld aan particulieren of kleine bedrijven via online platforms en verdien rente op je leningen. Er zijn tal van aanbieders waar je direct kan starten met lenen met hoge rendementen tot wel 13%. Bekijk hier een overzicht.

Het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen, je te laten adviseren door een financieel adviseur en je investeringen te diversifiëren (te spreiden) om risico’s te beperken en je financiële doelen te bereiken. Het juiste beleggingstype hangt af van je persoonlijke situatie en doelstellingen.

Beste ETF’s van DeGiro

Nog een aardige video met tips voor aandelenAbout The Author