1. Pieterpad: Het Pieterpad is een langeafstandswandeling die begint in het Groningse Pieterburen en eindigt in het Limburgse Maastricht. De route is ongeveer 500 kilometer lang en voert door prachtige landschappen, zoals de Drentse bossen en de Limburgse heuvels.

  Zie foto

 2. Utrechtse Heuvelrug: De Utrechtse Heuvelrug is een prachtig natuurgebied in het midden van Nederland. Er zijn verschillende routes die je kunt lopen, variërend van een paar kilometer tot meer dan 20 kilometer.
 3. Veluwezoom: De Veluwezoom is het oudste nationale park van Nederland en biedt vele mooie wandelroutes door bos en heidevelden. De wandelroutes variëren in lengte van 2 tot 17 kilometer.
 4. Waddeneilanden: De Waddeneilanden bieden een unieke wandelervaring. Het is mogelijk om over de stranden te wandelen en de duinen te beklimmen. Ook kun je genieten van de bijzondere flora en fauna.
 5. Zuid-Limburg: Zuid-Limburg is een prachtige streek in Nederland met heuvels, bossen en weilanden. Er zijn vele mooie wandelroutes die je kunt lopen, variërend in lengte van een paar kilometer tot meer dan 20 kilometer.
 6. Drenthe: Drenthe is een prachtige provincie in het noorden van Nederland met vele mooie natuurgebieden. Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt lopen, variërend in lengte van een paar kilometer tot meer dan 20 kilometer.
 7. Amsterdamse Waterleidingduinen: De Amsterdamse Waterleidingduinen bieden een prachtige wandelervaring. Je loopt door duinen en langs waterpartijen. Ook is er een grote kans om herten en vossen te spotten.
 8. Sallandse Heuvelrug: De Sallandse Heuvelrug is een prachtig natuurgebied in het oosten van Nederland. Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt lopen, variërend in lengte van een paar kilometer tot meer dan 20 kilometer.
 9. Biesbosch: De Biesbosch is een uniek natuurgebied in Nederland met vele mooie wandelroutes. Het gebied is vooral bekend vanwege de vele watervogels en bevers die er leven.
 10. Grensmaaspad: Het Grensmaaspad is een langeafstandswandeling die begint in Maastricht en eindigt in Roermond. De route voert langs de Maas en biedt mooie uitzichten op de rivier en het omliggende landschap.

About The Author