Goud-ETF’s zijn beursgenoteerde fondsen die de prijs van goud volgen. Ze bieden een handige manier om blootstelling aan goud te krijgen zonder fysiek goud te hoeven bezitten. Voorbeelden zijn SPDR Gold Trust (GLD) en iShares Gold Trust (IAU). Hier is de lijst met aanbevolen goud-ETF’s:  1. SPDR Gold Shares (GLD): Een van de grootste en meest bekende goud-ETF’s, ontworpen om de prijs van goudstaven bij te houden.
  2. iShares Gold Trust (IAU): Nog een zeer erkende goud-ETF die streeft naar het weerspiegelen van de prestaties van de goudprijs.
  3. GraniteShares Gold Trust (BAR): Deze ETF streeft er ook naar de prestaties van de goudprijzen bij te houden, met een lagere kostenratio vergeleken met sommige andere goud-ETF’s.
  4. Invesco DB Gold Fund (DGL): Deze ETF is gestructureerd om de prestaties van goud bij te houden via de Optimum Yield Gold Index.
  5. Aberdeen Standard Physical Swiss Gold Shares ETF (SGOL): Ondersteund door fysiek goud opgeslagen in Zwitserland, streeft het ernaar de goudprijs bij te houden.
  6. VanEck Merk Gold Trust (OUNZ): Deze ETF stelt investeerders in staat fysieke levering van goud te ontvangen in ruil voor hun aandelen.
  7. Perth Mint Physical Gold ETF (AAAU): Ondersteund door goud gehouden bij de Perth Mint in Australië, streeft het naar blootstelling aan de goudprijs.
  8. VelocityShares 3x Long Gold ETN (UGLD): Een Exchange-Traded Note (ETN) die streeft naar een drievoudige dagelijkse return van de S&P GSCI Gold Index.
  9. ProShares Ultra Gold (UGL): Nog een gehefboomde goud-ETF die streeft naar een dubbele dagelijkse prestatie van goudstaven.
  10. ETFMG Prime Junior Silver ETF (SILJ): Hoewel gericht op zilver, biedt deze ETF blootstelling aan zowel goud- als zilvermijnbedrijven, wat indirect de goudprijzen kan volgen.

Doe altijd grondig onderzoek naar de kostenratio’s en andere factoren van elke ETF. Overweeg ook om een financieel adviseur te raadplegen om uw beleggingskeuzes af te stemmen op uw specifieke financiële situatie en doelstellingen.About The Author