Hier zijn 10 leuke weetjes over YouTube:  1. Oprichting: YouTube werd opgericht door drie voormalige medewerkers van PayPal, Chad Hurley, Steve Chen en Jawed Karim. Het platform werd gelanceerd op 14 februari 2005.
  2. De eerste video: De allereerste video die op YouTube werd geüpload, heette “Me at the zoo” en werd geüpload door Jawed Karim, een van de medeoprichters van YouTube. Het werd geüpload op 23 april 2005.
  3. Kijkcijfers: YouTube is enorm populair en trekt elke maand meer dan 2 miljard ingelogde gebruikers. Dagelijks worden er meer dan een miljard uur aan video’s bekeken.
  4. De langste video: De langste video op YouTube is een opname van het spel “Minecraft” en duurt meer dan 35 uur. Het werd geüpload door de YouTuber “TheAuraGuardian” op 3 januari 2019.
  5. YouTube in meerdere talen: YouTube is beschikbaar in meer dan 100 landen en in 80 verschillende talen, waardoor het een wereldwijd platform is.
  6. YouTube Premium: YouTube biedt een betaalde abonnementsservice genaamd YouTube Premium. Met dit abonnement krijgen gebruikers advertentievrije toegang tot video’s, kunnen ze video’s offline bekijken en hebben ze toegang tot exclusieve content.
  7. Populaire YouTubers: Sommige YouTubers hebben miljoenen abonnees en hebben enorme bekendheid vergaard. Voorbeelden hiervan zijn PewDiePie, T-Series, Dude Perfect, en Markiplier.
  8. YouTube Rewind: Elk jaar publiceert YouTube een video genaamd “YouTube Rewind”, waarin de meest populaire en invloedrijke momenten, video’s en YouTubers van dat jaar worden belicht. Deze video’s trekken meestal veel aandacht en discussie.
  9. Verdiensten: YouTube heeft een Partnerprogramma waarmee YouTubers geld kunnen verdienen met hun video’s door middel van advertenties, gesponsorde inhoud en andere inkomstenstromen.
  10. Impact op de cultuur: YouTube heeft een enorme impact gehad op de populaire cultuur en heeft de opkomst van vele internetberoemdheden mogelijk gemaakt. Het heeft ook nieuwe vormen van entertainment en contentcreatie gecreëerd, zoals vlogs, challenges, tutorials en meer.

Deze weetjes laten zien hoe YouTube is uitgegroeid tot een invloedrijk platform dat een breed scala aan video-inhoud en mogelijkheden biedt voor zowel contentmakers als kijkers over de hele wereld.About The Author