Hier zijn nog enkele interessante getallen met betrekking tot YouTube. YouTube is een online videoplatform dat in 2005 werd opgericht en sindsdien is uitgegroeid tot een van de grootste en meest invloedrijke websites ter wereld. YouTube heeft een breed scala aan inhoud, waaronder muziekvideo’s, vlogs, educatieve video’s, tutorials, entertainment, nieuws en nog veel meer.  1. Oprichters van YouTube: Chad Hurley, Steve Chen en Jawed Karim waren de oprichters van YouTube, en ze verkochten het platform in 2006 aan Google voor een bedrag van $1,65 miljard.
  2. Het meest bekeken YouTube-video: De meest bekeken YouTube-video aller tijden is momenteel “Baby Shark Dance” van Pinkfong. Deze video heeft meer dan 11 miljard views behaald sinds de upload in juni 2016.
  3. Het snelst behaalde 1 miljard views: De muziekvideo “Hello” van Adele behaalde binnen 87 dagen na de release de mijlpaal van 1 miljard views, waarmee het destijds het snelste YouTube-record was.
  4. Het YouTube-logo: Het herkenbare rode play-knoplogo van YouTube is een van de meest herkenbare merklogo’s ter wereld. Het logo heeft meer dan 70 biljoen impressies per dag op verschillende platforms.
  5. YouTube-muziek: YouTube is een belangrijk platform geworden voor muziekstreaming. Het platform heeft meer dan 2 miljard maandelijkse actieve gebruikers voor de YouTube Music-app.
  6. Live-streaming op YouTube: YouTube is ook een populaire keuze geworden voor live-streaming. In februari 2017 heeft het YouTube-kanaal van PewDiePie een record van meer dan 600.000 gelijktijdige kijkers bereikt tijdens een live-stream.
  7. Het YouTube-kanaal met de meeste abonnees: Op het moment van mijn kennisafsnede in september 2021 heeft het Indiase muziekkanaal T-Series het grootste aantal abonnees op YouTube, met meer dan 190 miljoen abonnees.
  8. YouTube-monetisatie: YouTube biedt verschillende manieren voor contentmakers om geld te verdienen. Het YouTube-partnerprogramma heeft duizenden contentmakers geholpen om inkomsten te genereren via advertenties, lidmaatschappen, gesponsorde inhoud en merchandiseverkoop.
  9. YouTube in cijfers: Volgens schattingen van Google hebben meer dan 2 miljard unieke gebruikers per maand toegang tot YouTube en wordt elke minuut meer dan 500 uur aan video-inhoud geüpload naar het platform.
  10. Invloed op de jeugdcultuur: Volgens een onderzoek uit 2020 gaf 54% van de Amerikaanse tieners aan dat ze YouTube beschouwen als hun favoriete online platform, en 86% van de tieners meldde dat ze ten minste één keer per dag YouTube gebruiken.

Deze getallen geven een idee van de enorme omvang en impact van YouTube als een toonaangevend online videoplatform.

selective focus photography of person using iphone x
Photo by Kerde Severin on Pexels.comAbout The Author