Cosmetische behandelingen zijn populair en kunnen variëren van niet-chirurgische procedures tot chirurgische ingrepen. Hier zijn 10 veelvoorkomende cosmetische behandelingen die in Nederland worden uitgevoerd:  1. Botox-injecties: Botox wordt gebruikt om fijne lijntjes en rimpels te verminderen door de spieren te ontspannen. Het wordt vaak toegepast op het voorhoofd, rond de ogen (kraaienpootjes) en tussen de wenkbrauwen.
  2. Fillers (dermale vullers): Dermal fillers, zoals hyaluronzuur, worden gebruikt om volume toe te voegen aan het gezicht, rimpels op te vullen en contouren te verbeteren, bijvoorbeeld in de lippen, wangen en neus-lippenplooi.
  3. Laserontharing: Laserbehandelingen worden gebruikt voor permanente haarverwijdering op verschillende delen van het lichaam.
  4. Laserhuidverjonging: Lasers worden gebruikt om huidverjonging te bevorderen, fijne lijntjes, littekens en pigmentatie te verminderen, en de huidtextuur te verbeteren.
  5. Chemische peelings: Chemische peelings exfoliëren de huid en verminderen onregelmatigheden, acne, littekens en pigmentvlekken.
  6. Liposuctie: Liposuctie is een chirurgische ingreep om overtollig vet te verwijderen en de contouren van het lichaam te verbeteren.
  7. Borstvergroting/verkleining: Borstvergroting omvat het vergroten van de borst met implantaten, terwijl borstverkleining gericht is op het verminderen van de grootte van de borsten.
  8. Rhinoplastiek (neuscorrectie): Een chirurgische ingreep om de vorm of grootte van de neus aan te passen voor esthetische doeleinden of om ademhalingsproblemen te corrigeren.
  9. Ooglidcorrectie (blepharoplastie): Een chirurgische ingreep om overtollig huidweefsel en vet rond de ogen te verwijderen, waardoor een jeugdiger uiterlijk ontstaat.
  10. Vetbevriezing (cryolipolyse): Niet-chirurgische procedure waarbij vetcellen worden bevroren en op natuurlijke wijze uit het lichaam worden geëlimineerd, vaak toegepast op probleemgebieden zoals buik, dijen en lovehandles.

Elke behandeling heeft risico’s en het is essentieel dat je de juiste keuze maakt op basis van jouw individuele behoeften en gezondheid.

Voorbeeld van een Botox InjectieAbout The Author