De “Cost Per Thousand Impressions” (CPM) is een term die wordt gebruikt in de online advertentiewereld om aan te geven hoeveel adverteerders bereid zijn te betalen voor duizend impressies van hun advertenties. De CPM kan sterk variëren op basis van verschillende factoren, waaronder het type advertentie, de doelgroep, de locatie en het platform. Google is een van de populaire platforms voor online advertenties, maar specifieke CPM-tarieven zijn afhankelijk van veel variabelen en kunnen fluctueren.Hier zijn 10 algemene onderwerpen die vaak worden geassocieerd met hogere CPM’s op online advertentieplatforms, waaronder Google AdSense:

  1. Financiën en beleggen: Onderwerpen zoals investeringen, aandelen, onroerend goed en persoonlijke financiën trekken vaak adverteerders aan die bereid zijn om meer te betalen voor advertenties.
  2. Gezondheid en wellness: Dit omvat onderwerpen zoals gezondheid, fitness, medische behandelingen en gezonde levensstijl.
  3. Reizen en toerisme: Advertenties in deze branche hebben doorgaans een hoge CPM, vooral vanwege de waarde die reisgerelateerde diensten en producten vertegenwoordigen.
  4. Technologie en gadgets: Onderwerpen gerelateerd aan de nieuwste technologie, elektronica, software, en mobiele apparaten kunnen een aantrekkelijke CPM hebben.
  5. Juridische onderwerpen: Onderwerpen zoals juridisch advies, advocatenkantoren, en wettelijke procedures trekken vaak adverteerders met een hoge CPM aan.
  6. Automotive: Dit omvat onderwerpen zoals autoverzekeringen, autoverkoop, auto-onderdelen en autodiensten.
  7. Onroerend goed: Advertenties voor onroerend goed, makelaars, huur- en koophuizen kunnen een goede CPM hebben.
  8. Onderwijs en academische studie: Onderwerpen zoals universiteiten, online cursussen, en educatieve bronnen zijn aantrekkelijk voor adverteerders.
  9. Zakelijke dienstverlening: Dit omvat onderwerpen zoals zakelijke software, consultancy, zakelijke verzekeringen en zakelijke services.
  10. Mode en lifestyle: Advertenties voor mode, schoonheid, cosmetica en lifestyleproducten kunnen ook een competitieve CPM hebben.

Het is altijd raadzaam om je te richten op inhoud die past bij jouw doelgroep en niche, terwijl je tegelijkertijd werkt aan het maximaliseren van de kwaliteit en relevantie van je content.

Topvideo met advies over hoge CPM op YoutubeAbout The Author