Het verhelpen van een verkoudheid kan enige tijd kosten, aangezien verkoudheden meestal veroorzaakt worden door virussen, en er geen geneesmiddel is om het virus direct te doden. In de meeste gevallen zal een verkoudheid vanzelf verdwijnen na een week of twee. Er zijn echter enkele stappen die je kunt nemen om de symptomen van een verkoudheid te verlichten en je herstel te bevorderen:  1. Rust: Neem voldoende rust om je lichaam de kans te geven om te herstellen.
  2. Blijf gehydrateerd: Drink veel water en andere vloeistoffen om gehydrateerd te blijven, slijm te verdunnen en irritatie van de keel te verminderen.
  3. Stoominhalatie: Adem stoom in door boven een kom heet water te hangen met een handdoek over je hoofd. Dit kan helpen bij verstopte neus en keelpijn.
  4. Zout water gorgelen: Gorgelen met warm zout water kan helpen bij keelpijn en keelprikkeling.
  5. Over-the-counter medicijnen: Over-the-counter medicijnen zoals decongestiva, hoestmiddelen en pijnstillers kunnen tijdelijke verlichting bieden van symptomen.
  6. Neusdruppels: Gebruik zoutoplossing neusdruppels om verstopte neus te verlichten, maar gebruik ze niet te lang, aangezien langdurig gebruik bij sommige mensen een ‘terugslag’ kan veroorzaken.
  7. Voeding: Eet gezond voedsel om je immuunsysteem te ondersteunen, zoals kippensoep, verse groenten en fruit.
  8. Vitamine C: Het innemen van vitamine C-supplementen kan het immuunsysteem stimuleren, maar het zal de duur van de verkoudheid niet aanzienlijk verkorten.
  9. Hygiëne: Was regelmatig je handen en bedek je mond en neus bij het hoesten of niezen om de verspreiding van het virus te voorkomen.
  10. Verzachtende middelen: Warme dranken zoals thee met honing kunnen helpen bij keelpijn en hoest.

Hoe een verkoudheid voorkomen?About The Author