Wie hebben de meeste leden? Wat is het grootste youtube kanaal van Nederland? Hieronder de grootste youtubers van Nederland die Nederlandstalige video’s maken.

10. Drugslab – 1,1 miljoen abonnees

Op dit Nederlandse kanaal worden educatieve video’s over drugs gemaakt. Op het kanaal worden drugs uitgeprobeerd die kijkers getest willen zien. Dit in naam van de wetenschap, om de effecten van drugs op het menselijk lichaam te laten zien. Bekijk hier het youtube kanaal.

9. GameMeneer – 1,2 miljoen abonnees

Don Plevier maakt bijna iedere dag gaming video’s op zijn YouTube kanaal GameMeneer. Denk hierbij aan games zoals Minecraft, Planet Zoo en GTA V. Bekijk hier het kanaal.

In 2019 won Don Plevier ook de VEED award voor de beste gaming youtuber en beste mannelijke youtuber. Dit is te vergelijken met de gouden televizier ring maar dan voor het internet.

8. Gio – 1,3 miljoen abonnees

Vanaf 2012 maakt Giovanni Latooy onder andere vlogs op zijn YouTube kanaal Gio. Hoewel hij tegenwoordig vooral vlogs maakt, begon zijn kanaal in 2012 als gaming kanaal. Toen onder de naam GamePlayWorldXL.

Naast zijn YouTube kanaal is Giovanni Latooy ook acteur en presentator. Hierbij kwam hij tot nu toe al voor in vier films.

7. Kalvijn – 1,4 miljoen abonnees

Kelvin Boerma begon in 2011 op YouTube onder de naam TheKelVlog, wat later veranderde naar de huidige naam Kalvijn. Op zijn YouTube kanaal voert Kelvin verschillende opdrachten uit. Daarnaast heeft hij ook een aantal singles gemaakt.

6. MeisjeDjamila – 1,4 miljoen abonnees

De grootste vrouwelijke youtuber met Nederlandstalige video’s is Djamila. In haar video’s test ze producten, speelt games en vlogt. Daarnaast heeft ze een zomerboek en muziekalbum gemaakt.

5. Milan Knol – 1,41 miljoen abonnees

In 2010 begon Milan Knol met zijn eerste kanaal waarop hij sketches maakte. Later in 2014 werd het kanaal Milan Knol opgericht.

Op dit YouTube kanaal worden onder andere “reageren op” video’s gemaakt en vlogs.

4. TopNotch – 1,7 miljoen abonnees

Al sinds 2006 bestaat het YouTube kanaal van TopNotch. Op dit kanaal kun je voornamelijk Nederlandstalige rap vinden. Dit van populaire artiesten zoals: Ronnie Flex, Lil’ Kleine en De Jeugd van Tegenwoordig.

3. Dylanhaegens – 1,8 miljoen abonnees

Op het YouTube kanaal van Dylanhaegens kun je elke week een nieuwe sketch (grappige) video verwachten. Vaak een grappige top 10 lijst zien van iets bijzonders of heel gewoons.

2. StukTV – 2,52 miljoen abonnees

Sinds 2019 is StukTV het grootste Nederlandstalige YouTube kanaal. Op dit kanaal voeren Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens wekelijk een opdracht uit van de kijkers. Overgenomen in 2019 door Talpa. Bekijk hier het kanaal StukTV.

Daarnaast wordt er ook wekelijks een aflevering geupload van een serie. Bekende series die StukTV over de jaren hebben gemaakt zijn: Jachtseizoen, De Kluis en Roadtrippers. Hierbij hebben ze met de serie Jachtseizoen ook verschillende awards gewonnen.

1. EnzoKnol –  2,7 miljoen abonnees

Geïnspireerd door zijn broer begon Enzo Knol met YouTube in 2011. Op zijn YouTube kanaal upload Enzo Knol dagelijks een nieuwe vlog. Momenteel de NR1 in de lijst. Bekijk hier het kanaal.

About The Author